Pravila privatnosti

Pravila privatnosti2019-08-20T11:01:46+02:00

Tko smo mi

Adresa naše web-stranice je: https://merigrafiq.com.

Adresa naše tvrtke je Krištanovec 10, 40 000 Čakovec, Hrvatska.

Merigrafiq poštuje Vašu privatnost te osobne podatke Korisnika obrađuje u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. g. o zaštiti pojedinaca u svezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (”Opća uredba o zaštiti podataka”) i Zakonom o provedbi Opće Uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/2018).

Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

Pravila zaštite osobnih podataka donijeta su:
• na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Službeni list Europske unije L 119/1 od 04.05.2016., dalje u tekstu: Opća uredba)
• na temelju Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Nar. novine, br.42/18)
• na temelju Zakona o radu (Nar. novine, br.93/14 i 127/17)
• na temelju Zakona o zaštiti na radu (Nar. novine, br. 71/14.,118/14. i 154/14.).

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Kntakt forme

Upis vaših podataka (Ime, e-mail) u kontakt formu služi isključivo kako bi vam mogli odgoditi na postavljeni upit. Odgovor može biti u pisanom obliku ili putem telefonskog poziva ako ste ostavili kontakt broj telefona.

Kolačići

Kolačić je mala količina podataka koju web stranica šalje na vaše računalo i koja se pohranjuje u web pregledniku dok pregledavate web stranicu. Kada ponovno dođete na istu web stranicu, web stranica može preuzeti podatke spremljene u kolačiću kako bi dobila podatke o vašim prethodnim aktivnostima. Više o tim tehnologijama i načinu na koji rade možete pročitati, primjerice, na adresi http://www.allaboutcookies.org.

S vremena na vrijeme datoteka „kolačića” može se spremiti na vaše računalo kako bi se unaprijedila učinkovitost web stranice i/ili usluga tvrtke Merigrafiq prema vama. Većina preglednika postavljena je da prihvaćaju kolačiće. Postavke možete promijeniti tako da se kolačići odbijaju ili da budete obaviješteni kada se šalju.

U ovim pravilima o privatnosti navodi se više pojedinosti o tome kako tvrtka Merigrafiq upotrebljava kolačiće i slične datoteke i tehnologije na web stranici. Ako posjetite web stranicu, a preglednik vam je postavljen da prihvaća kolačiće, tvrtka Merigrafiq smatra to izričitim pristankom za upotrebu kolačića od strane tvrtke Merigrafiq.

Svrhe upotrebe kolačića
Upotreba pojedinih kolačića neophodna je za izvođenje osnovnih funkcija na web stranici. Ti su kolačići neophodni za rad web stranice i potrebni su kako bismo vam pružili ugodan doživljaj prilikom posjeta web stranici.

Merigrafiq se može koristiti kolačićima kako bi vam pružio bolje usluge i proizvode. Ti se kolačići koriste za unaprjeđenje web stranice, personalizaciju i oglašavanje. Kolačići mogu sadržaj web stranice učiniti osobnijim, na primjer, prikazujući vam ciljane banere i preporuke.

Dužina pohranjenih podataka ovisi o vrsti upotrijebljenog kolačića. Sesijski kolačići istječu kada se preglednik zatvori, dok ustrajni kolačići obično traju od dva mjeseca do nekoliko godina.

Analitika

Web stranica upotrebljava uslugu web analitike koju pruža, primjerice, Google, Inc („Google”). Kako biste pročitali izjavu o usluzi web analitike koju pruža Google, kliknite ovdje: http://www.google.com/analytics/terms/gb.html. Upotrebom web stranice pristajete da Google obrađuje podatke o vama na način i u svrhe navedene u prethodnoj izjavi.

 

S kime dijelimo vaše podatke

Ne dijelimo vaše podatke.

 

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

 

Koja prava imate nad svojim podacima

Imate pravo zatražiti pojedinosti o podacima koje prikupljamo o vama te da ispravimo netočne podatke, poslati pritužbu na ograničenje obrade ili ga zatražiti, zatražiti pristup podacima, mogućnost brisanja ili prenosivost podataka.

Vaša prava

U svakom trenutku možete:

Zatražiti pristup svojim osobnim podacima i zatražiti ažuriranje osobnih podataka

Tražiti da Vam pružimo dodatne informacije o načinu na koji koristimo Vaše podatke

Zatražiti brisanje osobnih podataka korisnika. Budući da korisnici mogu zatražiti brisanje samo svojih osobnih podataka, radi zaštite korisnika možemo Vas zatražiti provjeru identiteta prije provođenja zahtjeva

Zatražiti ograničenje obrade Vaših osobnih podataka

Dati prigovor na svaku obradu koja se temelji na našem legitimnom interesu, osim ako su razlozi za izvršenje takve obrade jači od prava na zaštitu osobnih podataka

Prilikom posjeta ovim stranicama vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da drugim stranama nećemo otkrivati, prodavati ni prenositi podatke koje smo zaprimili (osim u slučajevima propisanim Uredbom).

U slučaju bilo kakvih pitanja vezano za obradu Vaših osobnih podataka i ostvarenje prava, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka putem kontakta.

e-mail:             info@merigrafiq.com

ili poštanskim putem na adresu:

Merigrafiq j.d.o.o.,
40000 Čakovec,
Hrvatska