Loading...
Branding Cilar pčelarstvo2023-05-04T12:09:13+02:00

Project Description

Branding za Cilar pčelarstvo

Pčelarstvo Cilar je malo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje se bavi pčelarstvom prvenstveno iz ljubavi prema prirodi i pčelama na samom sjeveru Međimurja. Imali su potrebu za rebrandingom i kreiranjem novog vizualnog identiteta koji odražava njihovu predanost kvaliteti, održivosti i modernoj estetici. Njihov fokus je na proizvodnji visokokvalitetnog meda, pa žele da novi branding to i odražava. Pčelarstvo Cilar osnovano je 1994. godine. Med dobiven iz njihovih košnica potpuno je prirodan i neopterećen raznim akaricidima jer u suzbijanju nametnika u košnicama koriste isključivo organske kiseline koje se nalaze prirodno u medu, a na koje nametnici ne stvaraju rezistentnost. Ovakve metode zaštite pčela iziskuju puno više druženja sa njihovim ljubimicama, ali su zato plodovi njihovog truda zdraviji i slađi. Blisko sam surađivala s obitelji kako bih definirala njihove vrijednosti, ciljanu publiku i konkurenciju. Provela sam istraživanje industrije meda pretražujući lokalne i nacionalne brandove koji se bave medom. Došla sam do zaključka da bi moderan pristup bio najbolje rješenje pa sam osmislila i kreirala vizualni identitet koji odražava njihove vrijednosti. Rezultat je logotip koji kombinacijom detalja iz košnice i apstraktnih latica cvijeća, dva simbola koja predstavljaju industriju meda čini slovo C, početno slovo imena Cilar. Logotip je čist, moderan i privlačan. S linijama i jednostavnom paletom boja koja odražava njihove vrijednosti. Ukupni dojam je brend koji je istovremeno pristupačan i sofisticiran. Kod fonta je odabran sans serifni font koji je upotpunjen detaljem u slovu A gdje je ubačena mala kapljica meda. Također je u dizajn dodan i rukopisni font njihovog imena koji kad se bolje pogleda čini pčelu što brendu opet daje neku osobnu notu.

CREDITS:
Merigrafiq – Marijana Marušić – Art Director / Designer

POTREBNE VJEŠTINE

Dizajn

KATEGORIJA

Logo

COPYRIGHT

Merigrafiq

Više radova

DIZAJN • BRANDING • ILUSTRACIJE

“Pošaljite mi logo u vektorima
Svaka tvrtka koja je ikad angažirala grafičkog dizajnera (in house ili kao vanjskog partnera) vrlo dobro zna koliko suradnja u procesu „proizvodnje“ vizualnog identiteta nekog projekta zna biti složena…i zahtjevna… 🙂
Jer korisnik usluge nije stručnjak i u pravilu se nema vremena u potpunosti posvetiti aktualnom zadatku, radeći uvijek na nekoliko projekata istovremeno… a želi da sve bude savršeno… 🙂
Stoga je naša suradnja s Marijanom takva blagodat. Njezina stručnost, kreativnost i empatija dodaju vrijednost svakom našem projektu…čije knjižice programa, coveri za facebook, jumbo plakati, roll up-ovi i oglasi za jutarnji imaju onaj neki posebni štih…jedinstven…Marijanin… :)”

ATI Pula

“Sama činjenica da surađujemo već godinama na različitim projektima, dovoljno govori o kreativnim i inovativnim idejama koje u potpunosti udovoljavaju svim našim prohtjevima.
Osim toga, Marijana je točna i detaljna u svom poslu i u potpunosti se mogu osloniti na nju jer će odraditi obećano u dogovorenom terminu. S obzirom na sve druge obaveze kojima
se hrvamo u svakodnevnom poslu, meni je to izuzetno bitno.”

TATJANA HAŽIĆ - OPG HAŽIĆ

“S Marijanom sam dugi niz godina uspješno surađivala na poslovnom dijelu, te je ona zato bila logičan izbor kod izrade svog materijala za našu svadbu. Nakon par slika inspiracije već od prve je pogodila naš ukus te smo jako zadovoljni dobivenim. Uz sam dizajn, pobrinula se i da materijali stignu do nas na vrijeme i u željenoj kvaliteti.”

TIHANA CANJUGA - JUST CAKE THE CUPCAKE

“Imam puno toga za reći vezano na suradnju sa Merigrafiq-om a to su samo riječi hvale. Prekrasno se angažiraju oko svakog detalja koji si uzeli odraditi. Pokušavaju pretočiti sve moje neke vizuale i ideje u stvarno stanje. Ispoštovali su sve rokove koje smo izdogovarali. Stručni su i profesionalnost im je na nivou.”

DANKA BARANAŠIĆ STRNAD - CENTAR S-LIFE

“Zahvaljujem na suradnji. Odlično ste pogodili temu projekta i poruku koju želimo poslati ciljanoj publici. Partneri na projektu dijele naše oduševljenje Vašim dizajnom roll-up-a. Bilo je izuzetno zadovoljstvo surađivati s Vama. Veselim se budućim projektima i budućoj suradnji.”

EMILIJA STRUČIĆ - TEHNOLOŠKI PARK VARAŽDIN
REFERENCE

Javite nam se

POPRIČAJMO